Faktaboks
- Varighed: 2 år
- Ansøgningsfrist: -
- Adgangskrav (niveau): Særlige forhold
- Lokation: Nuuk
- Økonomi: Særlige forhold
- Undervisningssprog: Dansk
Kriminalforsorgen i Grønland
I kriminalforsorgen i Grønland er hovedopgaven at fuldbyrde domme. Hovedopgaven er opdelt i to ligevægtige dele. Den ene del handler om kontrol og sikkerhed og den anden del handler om at vi forsøger at hjælpe og motivere indsatte og klienter til et liv uden kriminalitet. Vi hjælper hinanden med at løse opgaven og alle er vigtige for at arbejdet kan udføres.
Det handler om mennesker
Kriminalforsorgen håndterer de domme, som omhandler anstalter, samfundstjeneste og tilsyn. Som anstaltsbetjent arbejder du med de indsatte i anstalterne. Sammen med resten af Kriminalforsorgens medarbejdere bidrager du til at begrænse kriminalitet i samfundet.
Du samarbejder med dine kolleger, både uniformerede og civile. Dine civile kolleger er for eksempel socialrådgivere, lærere, behandlere og beskæftigelsesassistenter. Sammen med andre dele af samfundet såsom politi og domstole, og dine kolleger, er det din opgave at sikre at foranstaltningen fuldbyrdes, og samtidig motivere de indsatte til et liv uden kriminalitet. Vi afspejler samfundet og derfor har medarbejdere i Kriminalforsorgen mange forskellige baggrunde. Vi er stolte af at være en mangfoldig arbejdsplads.
Et spændende og varierende job
Som anstaltsbetjent er du på samme tid menneske og myndighed. I det daglige har du ansvaret for, at der er ro og orden på din afdeling. Du sætter grænser for, hvad de indsatte må og ikke må inden for de fastsatte rammer. Du håndterer de konflikter, der opstår mellem de indsatte og mellem de indsatte og personalet. Du kontrollerer og holder opsyn. Derudover er det også vigtigt at du har dialog med de indsatte om deres afsoning og ønsker for fremtiden.
Hverdagen i en anstalt rummer mange af de samme ting som udenfor. Det kan være madlavning, arbejde, skole, rengøring og fritid. Du har ansvaret for, at de indsattes hverdag forløber trygt, sikkert og forudsigeligt.
Fordomsfri og medmenneskelig indstilling
Du laver sagsbehandling vedr. de indsattes afsoningsforløb. Du er kontaktperson for en række indsatte på din afdeling, som du har et særligt ansvar for. I jeres samtaler vejleder du den indsatte om muligheder og rettigheder. Du samarbejder med ledelsen og lægger op til afgørelser om for eksempel udgang og prøveløsladelse.
Du omgås de indsatte naturligt og med respekt for deres person og ejendele. Du har empati, og du kan sætte handling bag dine ord. Du er loyal over for dine kolleger og de regler og love, der gælder for dit arbejde.
Udviklings- og karrieremuligheder
I jobbet som anstaltsbetjent har du også mulighed for udvikling og specialisering. Efter endt uddannelse kan du søge specialistfunktioner som fx gruppefører, indsatsleder, børneansvarlig eller konflikthåndteringsinstruktør. Du kan også avancere til leder.
Uddannelsen
Mens du er under uddannelse, er du ansat som “anstaltsbetjent på prøve”. I introduktionsforløbet, som er en del af den første praktik er du uden for normeringen i de første dage/ uger og vil blive guidet igennem forskellige opgaver mm. Herefter vil du indgå i normeringen og skal håndtere de fleste opgaver på lige fod med andre betjente – dog under hensyntagen til de uddannelsesmæssige behov. Der er regler for hvilke opgaver du må deltage i afhængig af hvor langt du er i dit uddannelsesforløb. Gennemføres og bestås uddannelsen, er du bagefter garanteret ansættelse som anstaltsbetjent.
Uddannelsens indhold
Skoleopholdet foregår i Nuuk, hvor der bl.a. undervises i:
Det sikkerhedsmæssige område, herunder:
- Konflikthåndtering, selvforsvar og magtanvendelse
- Regler for Magt- og sikringsmidler
- Skriftlig dokumentation
- Førstehjælp
Det kriminalforsorgsfaglige område, herunder:
- Varetagelse af daglige opgaver i anstalten
- Myndighedsudøvelse
- Konkret sagsbehandling forhold til indsatte
- Rettigheder og pligter
Det samfundsfaglige område, herunder:
- Kriminalforsorgens rolle i samfundet
- Samarbejde med øvrige myndigheder
- Misbrug og behandlingsmuligheder
- Årsager til kriminalitet
Uddannelsen består af tre praktikperioder, hvor du.
1. Tilknyttes en anstalt under din uddannelse og her får du tildelt en praktikvejleder, der sammen med anstaltslederen sørger for, at du sammen med det du lære på teorimodulerne får trænet forskellige opgaver og dermed lært de funktioner som det kræves af en anstaltsbetjent.
2. Får et praktikophold i en anstalt i en anden by
3. Kommer på et ophold i Kriminalforsorgen i Frihed
Da skoleophold og praktikken kan foregå flere steder i landet skal du være parat til perioder med rejseaktivitet og tid væk fra familien, mens du uddanner dig.
- At du skal være fyldt 21 år
- At du som minimum har folkeskolens afgangseksamen
Derudover forventer vi at du:
- Er dobbeltsproget, eller har mod på at lære mere dansk/ grønlandsk
- Har interesse for menneskers udvikling
- Er psykisk robust
- Er rolig og står fast under konflikter
- Er holdspiller
Når du søger optagelse på uddannelsen til anstaltsbetjent, bliver du tjekket i kriminalregisteret. Kriminalforsorgen optager ikke personer med domme for alvorlig kriminalitet. I forbindelse med alle ansøgninger foretages der dog en konkret vurdering, hvor vi ser på omstændighederne.
Vilkår
Der yder tiltrædelsesrejse, hvis du får ansættelse i en anden by end din hjemby. Der er mulighed for personalebolig i forbindelse med ansættelsen.
Du ansættes som tjenestemand på prøve. Efter endt uddannelse ansættes du som tjenestemand, med ret til pension.
Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.
Du skal bruge
- MitID
- Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
- Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.
Du skal ikke bruge
- dåbsattest
- bopælsattest
- Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).
Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.
Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.
Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.
Hvis du vil søge
Du skal udfylde et særligt ansøgningsskema. Skemaet downloades og sendes til krfo@krfo.gl Hvis din ansøgning kommer i betragtning vil du blive indkaldt til en prøve og et interview. Til prøven vurderer vi din reflektionsevne og din robusthed og vi taler med dig om din motivation for at blive anstaltsbetjent. Du vil blive vejledt inden prøven.
Download ansøgningsskema her: Ansøgningsskema
Som Word: Kriminalforsorgen ansøgning word
Det er Kriminalforsorgen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte dem.
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter løbende
Udbyder
Kriminalforsorgen
Økonomi
Under uddannelse ansattes du som tjenestemand på prøve og der er mulighed for at få tildelt en personalebolig efter de til en hver tid gældende regler.
Der ydes endvidere tiltrædelsesrejse og bohaveflytning efter de til en hver tid gældende regler, hvis du ansættes i en anden by end der hvor du bor.
Efter endt uddannelse ansættes du som tjenestemand med ret til pension. Du ansættes som udgangspunkt i en turnusstilling med vagttyper som dækker hele døgnet alle ugens dage. Herunder formiddagsvagter, eftermiddagsvagter og nattevagter. Enkelte institutioner har døgntjeneste.
Du skal påregne at halvdelen af din tjenestetid foregår eftermiddag, aften og nat.
Løneksempel til anstaltsbetjent under uddannelse:
- Grundløn under uddannelse: 18.921,42 kr. pr. mdr.
- Udligningsbidrag: 5.140,41 kr. pr. mdr.
- Tillæg for skæve arbejdstider: ca. 2.500 kr. pr. mdr.
- I alt ca. 26.561,83 kr. pr. mdr.
Løneksempel til anstaltsbetjent med 3 års anciennitet:
- Grundløn: 20.050,75 kr. pr. mdr.
- Udligningsbidrag: 8.678,83 kr. pr. mdr.
- Tillæg for skæve arbejdstider: ca. 2.500 kr. pr. mdr.
- I alt ca. 31.229,58 kr. pr. mdr.
Derudover kan der gives tillæg for anden dokumenteret erhvervsuddannelse, der er fuld løn under ferie, sygdom og barsel og der optjenes pension.
Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt ikke have fundet en praktikplads som optagelseskrav.
Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.
Fremtidsmuligheder/jobs
I jobbet som anstaltsbetjent har du også mulighed for udvikling og specialisering. Efter endt uddannelse kan du søge specialistfunktioner som fx indsatsleder, børneansvarlig eller konflikthåndteringsinstruktør. Du kan også avancere til leder.
Uddannelsesplan
Du kan læse mere her: https://kriminalforsorgen.gl/job-uddannelse-2/uddannelsen-til-faengselsbetjent/
- Hjemmestyrets bekendtgørelse om uddannelser og eksaminer ved Ilisimatusarfik (Hjemmestyrets bekendtgørelse om uddannelser og eksaminer ved Ilisimatusarfik)
- Landstingslov om Ilisimatusarfik (Landstingslov om Ilisimatusarfik)
- Landstingsforordning om førtidspension (Landstingsforordning om førtidspension)
- Hjemmestyrets bekendtgørelse om kollegier (Hjemmestyrets bekendtgørelse om kollegier)
- Inatsisartutlov om uddannelsesstøtte (Inatsisartutlov om uddannelsesstøtte)
- Selvstyrets bekendtgørelse om uddannelsesstøtte (Selvstyrets bekendtgørelse om uddannelsesstøtte)