Socialhjælper

Uddannelses ID: 270015

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: 2 år
  • Ansøgningsfrist: 1 marts og 1 september
  • Adgangskrav (niveau): Flere muligheder
  • Lokation: Flere lokationer
  • Økonomi: Uddannelsesstøtte
  • Undervisningssprog: dansk og grønlandsk

Uddannelsen tilbydes på regionskolerne i Ilulissat og Nuuk som hver især optager 25 studerende på deres skole. Din bopæl vil som udgangspunkt være baggrund for optagelse på den nærmeste regionsskole. Den endelige placering aftales mellem regionsskolerne og PI/SPS. Regionskolen i Ilulissat starter i August og Regionskolen i Nuuk starter i januar. Uddannelsen varer 2 år og består af 49 ugers teori og 47 ugers praktik inden for socialområdet.

Hele uddannelsen er bygget op over 5 perioder og foregår således:

• Teoriperiode 1: på regionsskolen (RES) 12 uger
• Praktikperiode 1: 16 uger i Nuuk og 17 uger
• Teoriperiode 2: på regionsskolen (RES) 16 uger i Nuuk og 17 uger i Ilulissat pga. helligdag
• Praktikperiode 2: 30 uger
• Teoriperiode 3: 20 uger på brancheskolen PI/SPS i Ilulissat

Praktikuddannelsen er opdelt i 2 perioder og foregår på samme praktiksted.

Teori- og praktikperiodernes længde kan variere alt efter hvilket tidspunkt studerende er optaget på til start, idet der vil være forskydninger af teori- og praktik uger på grund af helligdage og andre officielle fridage samt ferieafvikling.

En studerende har ret til 5 ugers ferie årligt. Sommerferier afvikles med 3 uger i juli. De sidste 2 ugers ferie skal afvikles i praktikperioder efter aftale mellem studerende og praktikinstitution.

Praktikuddannelsen fordeles på 2 perioder og gennemføres på det samme praktiksted under hele uddannelsens 2-årige forløb. En periode på 17 uger og en periode på 30 uger. Studerende har 36 timer pr. uge i institutionen med en vejledningstime hver anden uge sammen med praktikvejlederen. De resterende 4 timer op til en 40 timers uge skal studerende bruge til selvstudier, opgaveskrivning, læsning og hvis der er mulighed for det i studiegruppe.
PI/SPS tilrettelægger praktikuddannelsen og er ansvarlig for at sikre egnede praktikpladser til studerende. Rektor ved PI/SPS godkender på vegne af Bestyrelsen praktikstederne. Som bl.a. omfatter daginstitutionsområdet, dvs. vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og -klubber, skolepasningsordninger mv. og døgninstitutioner, dvs. handicapinstitutioner, bo-kollektiver, alderdomshjem, børnehjem mv.

Praktikstedet har ansvaret for afviklingen af praktikuddannelsen. For praktikstedet indebærer dette vejledning en time hver anden uge til studerende, evalueringssamtaler, medvirken ved bedømmelse af obligatorisk skriftlig opgave i samarbejde med RES/PI/SPS. Samtidig skal praktikstedet give mulighed for, at målene for praktikperioden kan nås gennem de arbejdsopgaver, som studerende tildeles. Den ansvarlige praktikvejleder skal have en uddannelsesmæssig baggrund, der som minimum svarer til uddannelsen som socialmedhjælper/barnehjælper/socialhjælper.

Ansøger skal have bestået ét af følgende og nedenstående skal være opfyldt for at bliver optaget:

• En 10. klasses skriftlig afgangsprøve med minimum karakteren 4 i grønlandsk og 02 i dansk.
• aflagt skriftlig prøve i grønlandsk og dansk ved fritidsundervisning med minimum karakteren 4 i grønlandsk og 02 i dansk.
• have gennemgået et andet godkendt uddannelsesintroduktionsforløb, eksempelvis Piareersarfik/Majoriaq, med et tilfredsstillende resultat.
• Ansøgere med erhvervserfaring inden for det sociale område foretrækkes.

For hvert optag på uddannelsen skal straffeattest indhentes. Der må ikke forefindes forhold i straffeattesten som vurderes diskvalificerende i forhold til optag på Uddannelsen. Bestyrelsen vurderer forhold i straffeattesten med henblik på studiestart eller annullering af optagelsen.

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

  • MitID
  • Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
  • Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

  • dåbsattest
  • bopælsattest
  • Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter løbende

Udbyder
Perorsaanermik Ilinniarfik (PI/SPS)

Økonomi
Du vil være på arbejdsgivers løn og har derfor ikke ret til uddannelsesstøtte eller lærlingeløn.

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt have fundet en praktikplads som optagelseskrav

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde inden for dag og døgninstitutioner. 
Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser.

Uddannelsesplan
Du kan downloade pjecen her: https://pi.sps.gl/uddannelser/raadgivningsassistentuddannelsen/

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Perorsaanermik Ilinniarfik (PI/SPS)
allaffik@pi.sps.gl
+299 38 35 50
Åbningstider:
Man-, Tirs-, & Tors.; 9.00-15.00
Onsdag; Lukket
Fredag 9.00-12.00
Lør-, søn- og helligdage lukket

Hovedkontor: 
Ilulissani allaffik:
Marralinnguaq 40 & 40B
Postboks 519
3952 Ilulissat

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.