Faktaboks
- Varighed: 4 år
- Ansøgningsfrist: -
- Adgangskrav (niveau): Flere muligheder
- Lokation: Nuuk
- Økonomi: Lærlingeløn
- Undervisningssprog: Grønlandsk og dansk
Marinemotor- og snescooter mekanikeren skal selvstændigt kunne vedligeholde og reparere benzin og dieseldrevne marinemotore, påhængsmotorer og snescootere. Både og snescootere bliver i stigende grad fyldt med teknik, som skal kontrolleres og vedligeholdes. Servostyring, turboladere, elektronisk indsprøjtning og tænding, varmeanlæg – listen vokser hastig.
Uddannelsen
1. Eleverne starter i praktik eller på Den Lokale Erhvervsskoles introduktionsforløb.
2. Derefter starter eleverne på Jern & Metalskolen´ s 1`ste brancheskoleophold af 8 ugers varighed.
Sådan er forløbet
Marinemotor- og snescooter uddannelsen veksler mellem skoleophold og praktik. Skoleperioden i forbindelse med grundforløbet er på 8 + 12 uger, benævnt GF1 og GF2. De 4 skoleperioder på hovedforløbet er på sammenlagt 35 uger. Benævnt H1, H2, H3 og H4.
Skoleuddannelsen
Jern & Metalskolen gennemfører hele uddannelsesforløbet inden for Marinemotor- og snescooter Mekaniker uddannelsen.
Skolen starter kun holdstørrelser på minimum 6 elever. Et hold på under 6 kan blive overført til en samarbejdsskole i Danmark, hvor elever følger undervisningen resten af sit uddannelsesforløb.
Fag under skoleforløbet
Allerede på grundforløbet møder du områdefag som Introduktion til færdselslære, Benzin- og dieselmotor, Elektriske systemer. Kundebetjening, logistik og lager. På hovedforløbet kommer der grundfagene Engelsk, Materialeforståelse, Miljø, Salg og service, Samfundsfag, Økonomi. Køle-, brændstof- og elektriske systemer samt Benzin- og dieselmotor. Marinemotor- og snescooter mekanikeren har de bundne specialefag: Transmission, Benzinmotor, Dieselmotor, Elektriske systemer og motorstyring. Specialefag inden for emnerne: Mag- og Tig-svejsning i rustfrit stål, Epoxy, isocyanater og polyesterstøbning. Elektronisk ekstraudstyr vedrørende komfort og sikkerhed, Fejlfinding og analysemetoder.
Du kan alt efter speciale videreuddanne dig til produktionsteknolog, maskinmester eller diplomingeniør.