Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Skibsmontør

Uddannelses ID: 202122

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: 4 år
  • Ansøgningsfrist: -
  • Adgangskrav (niveau): Flere muligheder
  • Lokation: Nuuk
  • Økonomi: Lærlingeløn
  • Undervisningssprog: Grønlandsk og dansk

Når man ser et skib, ser man en flydende arbejdsplads, som med rørinstallationer og alt muligt teknisk og mekanisk udstyr skal fungere. De fleste mindre værfter arbejder med reparation og vedligeholdelse, og her installerer og reparerer skibsmontøren dieselmotorer, pumper og andet maskineri på skibe. Det gælder både hovedmotorer og styremaskiner eller forskellige hjælpemotorer og hydrauliske systemer. På skibene er et væld af pumper, sugeudstyr, ankerspil og andre spil, lastrumsafdækninger og lignende, som både skal vedligeholdes og skiftes. Skibsmontøren er selvfølgelig også beskæftiget med nybygninger og ombygninger. I løbet af uddannelsen lærer du mange af jern- og metalområdets færdigheder, dvs. bukke og klippe, bore og dreje samt skære gevind i forskellige materialer.

Uddannelsen:

1. Eleverne starter i praktik eller på Den Lokale Erhvervsskoles introduktionsforløb.
2. Derefter starter eleverne på Jern- & Metalskolens første brancheskoleophold af 8 ugers varighed.

Sådan er forløbet:
Skibsmontøruddannelsen veksler mellem skoleophold og praktik. Skoleperioden i forbindelse med grundforløbet er på 8 + 12 uger, benævnt GF1 og GF2. De 4 skoleperioder på hovedforløbet er på sammenlagt 35 uger. Benævnt H1, H2, H3 og H4.

Skoleuddannelsen:
Jern & Metalskolen gennemfører hele uddannelsesforløbet inden for skibsmontøruddannelsen.
Skolen starter kun holdstørrelser på minimum 6 elever og har maksimal kapacitet til 14 elever. Et hold på under 6 kan blive overført til en samarbejdsskole i Danmark, hvor elever følger undervisningen resten af sit uddannelsesforløb.

Fag under skoleforløbet:
På grundforløbet får du områdefagene Vedligeholdelse af skibsudrustning, Køleteknik, El-teknik, Hydraulik og Skibsmotorlære. På hovedforløbet får du grundfagene Fremmedsprog, Dansk Naturfag, samt Produktudvikling, produktion og service. Områdefagene er Tegningsforståelse, Termisk sammenføjning, Afkortning og tildannelse, Maskinel og manuel bearbejdning, Spåntagende bearbejdning, Montage-, reparations- og vedligeholdelsesteknik samt Skibsanlæg. De bundne specialefag er Skibsanlæg, drift og Skibsanlæg og vedligeholdelse. Det valgfri specialefag, som skibsmontørerne kan vælge mellem, er Termisk sammenføjning, Elektronisk baseret konstruktions- og fremstillingsmetoder, Faglig kommunikation på dansk og fremmedsprog.


Man skal starte med søge om optagelse på uddannelsen hos Den Lokale Erhvervsskole eller gennem kommunens kultur undervisningsforvaltning (KUF) eller arbejdsmarkedskontoret.

Adgangskrav med 13 skala eksamensbeviser:
Folkeskolens 11. klasse med en eksamenskarakter på minimum 6 i dansk, 7 i matematik, 6 i fysik og 6 i engelsk eller tilsvarende kvalifikationer.

Adgangskrav med ECTS-skala eksamensbeviser:
Folkeskolens 10. klasse med en eksamenskarakter på minimum E i dansk, D i matematik, E i fysik og E i engelsk eller tilsvarende kvalifikationer.

Det er en betingelse for at blive optaget, at eleverne har en praktikplads. Det er elevernes eget ansvar at finde en praktikplads, skolen og den lokale erhvervsskole er eleven behjælpelig med at finde en praktikplads.

Såfremt eleven ikke kan finde en praktikplads, kan eleven ansøge om skolepraktik.

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.


Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter løbende

Udbyder
KTI

Økonomi
Du vil være på lærlingeløn der er forskellige satser alt efter anciennitet, alder og tillæg

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt ikke have fundet en praktikplads som optagelseskrav.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde indenfor bilforretninger og på autoværksteder.
Uddannelsen giver adgang til flere videregående uddannelser.

Uddannelsesplan
https://www.kti.gl/da/uddannelser/jern-og-metal/mekanik/automekaniker---personvogn
Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte skolen.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

KTI - Nuuk

jm@kti.gl

+299 86 16 02 (Mandag - Fredag: 08:00 - 16:00)

 

Ilivinnguaq 2

Box 29

3900 Nuuk

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.