Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Automatikfagtekniker

Uddannelses ID: 202021

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: Fra 3 år og 6 måneder til 4 år
  • Ansøgningsfrist: 1. marts og 1. september
  • Adgangskrav (niveau): Folkeskole
  • Lokation: Viborg, DK
  • Økonomi: Lærlingeløn
  • Undervisningssprog: Dansk

Uddannelsen som automatiktekniker er for dig, som vil arbejde med automatiske maskiner og anlæg i industrivirksomheder.

Hvad laver en automatiktekniker?

Automatikteknikere spiller en central rolle i at arbejde med automatiske systemer. Dine opgaver inkluderer programmering, vedligeholdelse og dokumentation af disse systemer. Du kan arbejde med alt fra robotter til komplekse automatiske anlæg.

Det er en bred uddannelse, hvor du kan få job inden for mange forskellige brancher og arbejde med alt fra simple maskiner til komplekse anlæg. Arbejdsopgaverne kan være forskelligartede lige fra programmering af robotter, service og vedligehold til dokumentation, sikkerhed og meget mere.

På automatiktekniker uddannelsen er der lærepladsgaranti, hvilket giver dig en sikker vej ind i arbejdsmarkedet. Der er også fremragende karrieremuligheder for automatikteknikere. Hvis du ønsker at forfølge videreuddannelse, er der flere muligheder, herunder at blive maskinmester, ingeniør, automationsteknolog eller elinstallatør.

Din evne til at forstå og håndtere automatiske systemer gør dig til en eftertragtet fagperson i industrien. Med en uddannelse som automatiktekniker kan du bidrage til effektiviteten og produktiviteten i en bred vifte af brancher.

Vi har lærepladsgaranti på automatikteknikeruddannelsen!

Uddannelsens varighed og opbygning afhænger af din alder og din erfaring.

Er det mindre end 1 år siden, du har afsluttet 9./10. klasse?

Så starter du på Grundforløb 1 (GF1), der varer et halvt år. Her kan du vælge mellem 5 forskellige fagretninger. Skal du være automatiktekniker, anbefaler vi, at du vælger fagretningen GF1 Teknologi & Energi

Når du har afsluttet GF1, starter du på Grundforløb 2 (GF2), der også varer et halvt år. Herefter starter du på hovedforløbet, som veksler mellem skole og i læreplads i en virksomhed. Uddannelsen tager 3½ år.

Er det mere end 2 år siden, du har afsluttet 9./10. klasse?
Her springer du GF1 over og starter direkte på GF2, der varer et halvt år. Efter GF2 starter du på hovedforløbet, som veksler mellem skole og læreplads i en virksomhed. Uddannelsen tager 3½ år.

Er du over 25 år?
Her starter du direkte på GF2, der varer et halvt år. Herefter starter du på hovedforløbet, som veksler mellem skole og læreplads i en virksomhed. Uddannelsen tager normalt 3½ år, men hvis du har en relevant uddannelsesbaggrund eller erhvervserfaring, kan du tage uddannelsen på kortere tid.


  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på 02 i dansk og matematik.
  • Der er mulighed for undtagelse, hvis du har en uddannelsesaftale.
  • Du søger optagelse på www.optagelse.dk eller med hjælp fra De Grønlandske Huse

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i januar og august

Udbyder
Next KBH eller Media College Denmark

Økonomi
Du vil være på lærlingeløn, der er forskellige satser alt efter anciennitet, alder og tillæg.

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt have fundet en praktikplads som optagelseskrav.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 4 og 5 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde inden for produktion af film, tv og musik, på radio- og tv-stationer, i reklamebranchen eller indenfor udlejning af AV-udstyr. Brancherne er ofte præget af freelance arbejde. Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser.

Uddannelsesplan
Du kan læse mere her: https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/teknologibyggeriogtransport/film-og-tv-produktionsuddannelsen
Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

De Grønlandske Huse i Danmark

København (international vejledning)
www.sumut.dk

Odense
www.dgh-odense.dk

Aarhus
www.groenlandskehus.dk

Aalborg
dgh-aalborg.dk

 

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.