Gå til indholdet

Entreprenørmaskine mekaniker

Uddannelses ID: 202214

Ansøg her

Faktaboks

Varighed: 4 år og 6 måneder

Ansøgningsfrist: 1. marts og 1. september

Adgangskrav (niveau): Folkeskole

Lokation: Aars, DK

Økonomi: Lærlingeløn

Undervisningssprog: Dansk

Elsker du at rode med store entreprenørmaskiner? Vil du stå forrest, når entreprenørbranchens maskiner skal repareres og vedligeholdes, så er det her den helt rigtige uddannelse for dig.
Elsker du hvide skjorter og flotte rensede negle? Så er det nok ikke entreprenørmaskinmekaniker, du skal være. Er du derimod ikke bange for at blive beskidt, få olie på hænderne og rode med en motor? Ja, så er det her uddannelsen for dig!

Som entreprenørmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder du gravemaskiner, læssemaskiner, bæltetraktorer, gummihjulslæssere, kraner og andre maskiner, der bruges på byggepladser og lignende steder. Du kan også vedligeholde maskiner og redskaber, der anvendes inden for landbruget og skovbruget.

Som entreprenørmaskinmekaniker skal du også kunne fremstille dele og reservedele selv. Arbejdet foregår ofte på særlige værksteder, men kan også foregå på maskinstationer og fabrikker for entreprenørmaskiner. Under din uddannelse arbejder vi med motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere – det bliver ikke kedeligt. Du skal lære avanceret fejlfinding og indstilling af motorer og maskiner.

Kommer du langvejs fra, kan du roligt flytte ind på HEGs Skolehjem, som ligger i Aars og bo der gennem hele dit uddannelsesforløb. Det gør kun oplevelsen endnu federe.

Det høje faglige niveau på Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen ruster dig til en verden af jobmuligheder inden for dit valgte speciale.

På skolen i Aars kan du vælge mellem følgende specialer:

  • Entreprenørmaskinmekaniker
  • Landbrugsmaskinmekaniker
  • Kranmekaniker
  • Landbrugssmed
  • Personliftmekaniker

Uanset speciale består uddannelsen af 7 hovedforløb. Det betyder, at du i alt skal være 35 uger på skolen.

De første tre hovedforløb er ens for alle specialerne, med undtagelse af kranmekanikerne.

Du kan afslutte din uddannelse som materielmekaniker efter 2 år og 6 mdr. på trin 1, eller du kan fortsætte med et af specialerne.

Hvad indeholder de syv hovedforløb?

  1. Hovedforløb
    Du lærer om forskellige materialer, svejsning, motorer og it. Du skal blandt andet lære de 4 takter, motorsynkronisering og diverse justeringer på motorer, og så skal du svejse og flammeskære.
  2. Hovedforløb
    Du lærer om sikkerhedseftersyn, elektronik, fagligt engelsk og it. Du vil blandt andet arbejde med lade- og starteranlæg, ohms lov, ladestrøm og spænding, men også lys, lygter, tegngivningsanlæg, tilkobling og en række regler.
  3. Hovedforløb
    Du lærer om transmission, hydraulik, elektronik, kundeservice og miljø. Du skal eksempelvis adskille en stor gearkasse, kunne forklare, hvordan de enkelte dele i den virker, hvorefter du skal samle og justere den. Du skal kunne opbygge hydrauliske og elektriske anlæg samt læse og tegne diagrammer. Du kan afslutte dette hovedforløb med en prøve som materielmekaniker.
  4. Hovedforløb
    Du lærer om dieselmotorer og hydrauliske anlæg, faglig it og fagligt engelsk. Du skal blandt andet arbejde med motorstyring og common rail teknologi, lave test af traktorer med effektudmåling og måling af brændstofforbrug, load sensing hydraulik, proportional hydraulik og hydrostatisk fremdrift mv.
  5. Hovedforløb
    Du lærer om sikkerhedseftersyn, transmission og entreprenørmaskiner. Fra dette hovedforløb vil du fokusere mere og mere på entreprenørmaskiner.
  6. Hovedforløb
    Du fortsætter med entreprenørmaskiner og arbejder med styre- og overvågningsanlæg, hydrauliske anlæg, innovation og iværksætteri.
  7. Hovedforløb
    Du fortsætter med entreprenørmaskiner og lærer desuden om lift og styre- og overvågningsanlæg, og så skal du til svendeprøve i den sidste uge, hvor du får mulighed for at vise alt det, du har lært.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

De Grønlandske Huse i Danmark

København (international vejledning)
www.sumut.dk

Odense
www.dgh-odense.dk

Aarhus
www.groenlandskehus.dk

Aalborg
dgh-aalborg.dk

 

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.