Faktaboks
- Varighed: 2 år og 4 måneder
- Ansøgningsfrist 15 september
- Adgangskrav (niveau): Særlige forhold
- Lokation: Nuuk
- Økonomi: Særlige forhold
- Undervisningssprog: Dansk
Som politibetjent oplever du hurtigt, at ikke to dage er ens. Og sådan er det allerede fra du starter på Politiskolen. På uddannelsen får du brugt mange sider af dig selv, du udvikler en faglig viden og evne til at arbejde som politibetjent i praksis.
Politiuddannelsen varer to år og fire måneder - først 11 måneder på Politiskolen i Nuuk efterfulgt af 11 måneders praktik hos politiet i Nuuk og endelig seks måneders skoleophold på Politiskolen i Nuuk.
For at blive optaget på Politiskolen skal du kunne leve op til den rolle og det ansvar, der er forbundet med at bære en politiuniform. Derfor skal du opfylde personlige, fysiske, helbredsmæssige og uddannelsesmæssige krav, og du skal desuden kunne begå dig på dansk både mundtligt og skriftligt - eller have forudsætningen for at lære det.
Uddannelsens opbygning
1. semester
Her er du 11 måneder på skole, hvor du lærer alt det, du skal bruge som betjent på ”gaden”. Du har både fysiske og teoretiske fag såsom politijura, konflikthåndtering og styrketræning.
2. semester
Her er du 11 måneder i praktik i beredskabet, hvor du kører patrulje, skriver rapporter og prøver kræfter med at forebygge og efterforske kriminalitet.
3. semester
Her er du tilbage på skolen i 6 måneder, hvor du dykker ned i efterforskning og blandt andet lærer om sikring og overlevering af bevismateriale,
kriminaltekniske undersøgelser og meget andet.
Har du spørgsmål til uddannelsens opbygning eller optagelseskravene, er du velkommen til at skrive til grl-fp-hr@politi.dk.
Optagelseskrav
For at komme ind på politiskolen skal du opfylde nogle formelle krav.
Du skal:
• være fyldt 21 år (ingen øvre aldersgrænse)
• have dansk statsborgerskab eller indfødsret - eller du skal have søgt om statsborgerskab
• have et godt helbred
• have kørekort til bil
• have en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller erhvervserfaring
• kunne begå dig både sprogligt og skriftligt på dansk - eller have forudsætninger for at lære det
• kunne sikkerhedsgodkendes.
Optagelsesprøver
Når vi har vurderet din ansøgning, kan det være, at du bliver inviteret til vores optagelsesprøver i Nuuk. Prøverne består af en fysisk prøve, en skriftlig prøve, en samarbejdsopgave og en individuel samtale.
Du bør ikke undervurdere optagelsesprøverne, så hvis du allerede nu ved, at du vil søge ind på Politiskolen, bør du gå i gang med forberedelserne.
Bor du andre steder end i Nuuk, og bliver du inviteret til optagelsesprøve, afholder politiet de udgifter, der er forbundet med at deltage.
Opfylder du de formelle krav, vil du blive indkaldt til optagelsesprøve, og her
er det vigtigt, at du forbereder dig godt. Du skal bestå følgende prøver:
• Farvesynstest
• Fysisk prøve (almen test, hurtighedstest, længdespring, kropshævninger, bænkpres og 2400 meter løb)
• Skriftlig prøve (dansk case)
• Samarbejdsopgave
• Individuel samtale.
Som politibetjent er det vigtigt, at man er en god rollemodel. Derfor bruger vi den individuelle samtale til at vurdere din empati, dine samarbejdsevner, din psykiske balance og situationsfornemmelse.
Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.
Du skal bruge
• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.
Du skal ikke bruge
• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).
Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.
Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.
Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.
Du kan ikke ansøge fysisk, du skal bruge MitID.
Det er Grønlands Politi der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte dem.
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i august
Udbyder
Grønlands Politi
Økonomi
Du får fuld løn under hele uddannelsen, og politiet stiller en personalebolig til rådighed, som du kan leje. Kommer du fra en by uden for Nuuk eller fra Danmark, sørger vi for bohaveflytning i forbindelse med studiestart.
Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt ikke have fundet en praktikplads som optagelseskrav.
Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 5 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.
Fremtidsmuligheder/jobs
Som politibetjent kan videreuddanne dig og arbejde fx som hundefører, i PET, som livvagt i aktionsstyrken eller specialisere dig i økonomisk eller it-kriminalitet.
Politiet har fire overordnede karriereveje:
• Beredskab
• Efterforskning
• Forebyggelse
• Efterretning og analyse
Du er ikke bundet til en enkelt karrierevej.
Uddannelsesplan
Du kan læse mere her: https://politi.gl/politiskolen
Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte grl-fp-hr@politi.dk.
- Hjemmestyrets bekendtgørelse om uddannelser og eksaminer ved Ilisimatusarfik (Hjemmestyrets bekendtgørelse om uddannelser og eksaminer ved Ilisimatusarfik)
- Landstingsforordning om førtidspension (Landstingsforordning om førtidspension)
- Hjemmestyrets bekendtgørelse om kollegier (Hjemmestyrets bekendtgørelse om kollegier)
- Landstingslov om Ilisimatusarfik (Landstingslov om Ilisimatusarfik)
- Inatsisartutlov om uddannelsesstøtte (Inatsisartutlov om uddannelsesstøtte)
- Selvstyrets bekendtgørelse om uddannelsesstøtte (Selvstyrets bekendtgørelse om uddannelsesstøtte)
Grønlands Politi
Imaneq 22
3900 Nuuk Grønland
Mail: grl-personale@politi.dk
Telefon: 365129