Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Didaktik, kulturmøder & forandringsprocesser (MA)

Uddannelses ID: 805959

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: 2 år
  • Ansøgningsfrist: 1 marts
  • Adgangskrav (niveau): Flere muligheder
  • Lokation: Nuuk
  • Økonomi: Arbejdsgiver
  • Undervisningssprog: Dansk, engelsk & grønlandsk

Introduktion til uddannelsen

Master i Didaktik, Kulturmøder & Forandringsprocesser er til dig, der er underviser og ønsker at videreuddanne dig, samtidig med at du er med til at videreudvikle den institution, du er ansat på.
Det er en deltidsefteruddannelse for undervisere, der ønsker at videreudvikle egen praksis og egen arbejdsplads. Et centralt element på uddannelsen er sparring med andre studerende og dannelsen af stærke relationer deltagerne imellem.

Hensigten er at uddanne mastere, der kan bidrage til udvikling af uddannelsesinstitutioner med udgangspunkt i den nyeste forskning og deltagernes egen praksis og institutionelle kontekst. Deltagerne udvikler i løbet af uddannelsen metodiske kompetencer til at undersøge didaktiske og kulturelle problemstillinger samt initiere udviklingsarbejde på egen uddannelsesinstitution.

Det er muligt at tage hele uddannelsen eller vælge et enkelt modul, fx modul 1 i efteråret 2022. Hvis man vælger et enkelt modul, er det muligt på et senere tidspunkt at fortsætte med andre moduler eller søge merit til andre masteruddannelser.

Uddannelsens opbygning

Masteruddannelsen varer to år, består af fire moduler og omfatter 15 ECTS per semester.

• Modul 1: Omhandler undervisning og læring og sætter fokus på alt det, der foregår mellem lærere og elever mellem og mellem elever. Lokale, regionale og globale problemstillinger inddrages løbende, herunder elevers kulturelle forudsætninger og identitet samt sprogmøder mellem lærere og elever og elever indbyrdes. Der undervises desuden i den særlige betydning, lærerens rolle og relations arbejde har for klasserumskultur og motivation.

• Modul 2: Retter fokus mod udviklings- og forandringsprocesser, hvor specielt aktionslæring og aktionsforskning benyttes. Der arbejdes med professions- og organisationsteori med særligt henblik på forandringsprocesser inden for uddannelsesverdenen i et nutidigt og historisk perspektiv. Overgange mellem forskellige uddannelsesniveauer inddrages.

• Modul 3: Giver mulighed for specialisering i et af følgende fire områder: fagdidaktik, innovation, digital dannelse eller IT samt andetsprogspædagogik.

• Modul 4: Er dedikeret til udarbejdelse af en masteropgave inden for et eller flere af uddannelsens fokusområder.

I løbet af uddannelsen får de studerende mulighed for at undersøge egen praksis og den institutionelle kontekst, de virker i. Der anvendes metoder, der på en gang er tæt på egen undervisning og samtidigt er videnskabeligt valide.
Selve undervisningen veksler mellem forelæsning, øvelser, feedback og vejledning.

Pris
Masteruddannelsen koster 15.000 kr. per semester, i alt 60.000 kr.

Dertil kommer udgift til rejse og ophold i forbindelse med internat samt litteratur, som den studerende selv eller arbejdsgiver betaler.

Ydermere skal tidsforbruget til undervisning, forberedelse, gruppearbejde og opgaveskrivning tages i betragtning.


Ansøgere til uddannelsen optages ud fra følgende kriterier:

• Bestået videregående uddannelse som fx bachelor, professionsrettet bachelor, kandidat med gymnasialt pædagogikum eller erhvervspædagogikum.
• Mindst to års relevant erhvervserfaring.

Ansøgere der ikke opfylder optagelseskravet kan vedlægge en begrundet ansøgning, som evt. opfølges af en samtale med institutleder / afdelingsleder ved Institut for Læring.

Det forudsættes, at den studerende kan læse og anvende faglitteratur på dansk og engelsk.

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Din ansøgning om optagelse bliver behandlet af Ilisimatusarfik, og din ansøgning om studiestøtte behandles af Uddannelsesstøtteforvaltningen, men begge administreres af Ilisimatusarfik.

Du får besked om du har fået afslag eller er optaget.

Husk at bekræfte din studieplads.

Hvis ikke du har afsluttet din adgangsgivende uddannelse kan du blive optaget med den betingelse, at du opnår et bestemt resultat i din afsluttende eksamen.
Husk at indsende det endelige eksamensbevis senest den 29. juni.

Senest den 15. august modtager du nærmere oplysninger fra Ilisimatusarfik om studiestart, uddannelsesstøtte, m.m.
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i september

Udbyder
Ilisimatusarfik

Økonomi
Du vil være på arbejdsgivers løn og har derfor ikke ret til uddannelsesstøtte eller lærlingeløn.

Praktikforhold
Du skal ikke i praktik.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 7 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Som færdiguddannet kan du åbne op for en række forskellige karrieremuligheder inden for uddannelsessektoren, offentlig administration og kulturformidling. Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med pædagogisk udvikling, håndtering af kulturmøder og implementering af forandringsprocesser i både private og offentlige organisationer.

Jobmuligheder inkluderer job som konsulent, projektleder eller leder i uddannelsesinstitutioner og organisationer, der arbejder med integration, kultur og forandring. Derudover kan du arbejde med forskning eller undervisning på universitetsniveau.

Uddannelsesplan
https://da.uni.gl/media/lvhfe5dz/studieordning-master-i-didaktik-kulturmoeder-og-forandringsprocesser.pdf
Du har ret til at klage over universitetets afgørelse om optagelse, hvis du mener, den er i strid med gældende regler. Klagen sendes skriftligt til studieadministrationen på: studieadm@uni.gl. Din klage skal begrundes, og være indleveret senest 4 uger efter at afgørelsen er meddelt.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Ilisimatusarfik
Manutooq 1
Postboks 1061
3905 Nuussuaq
Telefon: +299 38 56 00
Mail: mail@uni.gl
Hjemmeside: www.uni.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.