Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Journalistik (MA)

Uddannelses ID: 393016

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: 2 år
  • Ansøgningsfrist: -
  • Adgangskrav: (niveau) Flere muligheder
  • Lokation: Nuuk
  • Økonomi: Arbejdsgiver
  • Undervisningssprog: Dansk, engelsk og grønlandsk
Master i Journalistik er en journalistuddannelse for ansøgere, der har interesse for formidling og journalistik - eller sagt på en anden måde for folk, der ønsker at arbejde med formidling med en anden uddannelsesbaggrund.

Målet er at kombinere uddannelsens akademiske og journalistiske ingredienser og give læring i fagets metoder og genre. Målet er også at give praksis erfaring med journalistiske produktioner og arbejdsformer, samtidig med at de studerende får relevante akademiske fag, som faget kræver.

Som modulopdelt deltidsuddannelse skal masteruddannelsen i et forløb på 2 år tilbyde tre intensive undervisningsforløb af tredages varighed med ca. 1½ måneds mellemrum pr. semester - og i mellemliggende perioder giver vi onlinebaserede øvelsesopgaver, gruppearbejde, coaching, vejledning og feedback.

På denne uddannelse får du redskaberne til at opbygge dine journalistiske kompetencer. Du bliver i stand til at få gode idéer, researche, interviewe og formidle dine historier.

Uddannelsen har fokus om den gode og effektive formidling. Her lærer du den journalistiske arbejdsproces - fra idé til en færdig historie. Her lærer du også journalistikkens discipliner, såsom fortælleteknik, metoder, genrer samt fagets etik, værdier og fagets mange andre elementer.

Uddannelsen giver den faglige viden samt fagets teorier og metodiske kvalifikationer. Den giver dig også mulighed for at kunne arbejde selvstændigt med de gode historier.
Vores mål er at give dig forståelse for journalistikkens rolle i den demokratiske proces i samfundet. Ved at uddanne dig som master i journalistik, bliver du i stand til at varetage journalistisk erhvervsarbejde.


Du er voksen og disciplineret. Du vil gerne give den ekstra skalle for at lære noget nyt. Du har i forvejen en bacheloruddannelse, diplomuddannelse eller en anden videregående uddannelse. Og du ønsker at få en kompetence til at arbejde med formidling og kommunikation. Måske er du i forvejen ansat i en kommunikationsafdeling eller mediearbejdsplads, en organisation og har et dybt ønske om at blive bedre til at kommunikere og formidle.

Du skal vide at undervisningen er dobbeltsproget grønlandsk/dansk og enkelte dele af undervisningen kan også være på engelsk. Derfor er det vigtigt, at ansøgeren har eksamen og sproglige færdigheder i grønlandsk, dansk og engelsk i både tale og skrift.

Jf. Inatsisartutlov nr. 14 af 12. juni 2019 forudsætter adgang til masteruddannelsen at ansøgeren har en anden, men relevant uddannelsesbaggrund end journalistik, som er adgangsgivende på mindst følgende niveau:

• En bacheloruddannelse,
• En diplomuddannelse
• En videregående uddannelse som av-tekniker eller grafiker
• En udenlandsk uddannelse på samme niveau

Ansøgere skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Vurderingen af hvad der er relevant erhvervserfaring, foretages af uddannelsesinstitutionen.

Afdeling for Journalistik kan optage ansøgere, der ikke opfylder ovennævnte betingelser, men som ud fra en konkret vurdering skønnes at have uddannelsesmæssige forudsætninger der kan sidestilles hermed. Afdeling for Journalistik kan bestemme, at ansøgere senest inden studiestart skal aflægge supplerende prøver.

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Din ansøgning om optagelse bliver behandlet af Ilisimatusarfik, og din ansøgning om studiestøtte behandles af Uddannelsesstøtteforvaltningen, men begge administreres af Ilisimatusarfik.

Du får besked om du har fået afslag eller er optaget.

Husk at bekræfte din studieplads.

Hvis ikke du har afsluttet din adgangsgivende uddannelse kan du blive optaget med den betingelse, at du opnår et bestemt resultat i din afsluttende eksamen.
Husk at indsende det endelige eksamensbevis senest den 29. juni.

Senest den 15. august modtager du nærmere oplysninger fra Ilisimatusarfik om studiestart, uddannelsesstøtte, m.m.

Uddannelsesstart
-

Udbyder
Ilisimatusarfik

Økonomi
Du vil være på arbejdsgivers løn og har derfor ikke ret til uddannelsesstøtte eller lærlingeløn.

Praktikforhold
Du skal ikke i praktik

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 7 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Din mastergrad giver dig en ny mulighed for at sadle om i din egen karriereplan og giver dig følgende kompetencer:

• At du få en uddannelse i at arbejde professionelt med journalistik eller kommunikation som fagområde for dig, der allerede arbejder indenfor kommunikation og formidling, men ønsker at blive klædt bedre på fagligt, metodisk og teoretisk.
• At du få indblik i at arbejde med medier og journalistik som en kompetencegivende efteruddannelse til dig, der ønsker et brancheskift i fremtiden.
• At du får dokumentation for kompetencer, som du allerede anvender i dit nuværende job samt opkvalificering.

Hvis du bor i Nuuk og er interesseret i uddannelsen, er det oplagt at snakke med din chef om muligheden. Med forbehold for ændringer, har Afdeling for Journalistik allerede planlagt, hvornår undervisningsdage skal afholdes - se herunder.

Uddannelsesplan
https://da.uni.gl/media/1ohckasq/master-i-journalistik-studieordning.pdf

Du har ret til at klage over universitetets afgørelse om optagelse, hvis du mener, den er i strid med gældende regler. Klagen sendes skriftligt til studieadministrationen på: studieadm@uni.gl. Din klage skal begrundes, og være indleveret senest 4 uger efter at afgørelsen er meddelt.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Ilisimatusarfik
Manutooq 1
Postboks 1061
3905 Nuussuaq
Telefon: +299 38 56 00
Mail: mail@uni.gl
Hjemmeside: www.uni.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.