Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Kultur- & samfundshistorie (MA)

Uddannelses ID: 805457

Ansøg her

Faktaboks

  • Varighed: 2 år
  • Ansøgningsfrist: 1 marts
  • Adgangskrav (niveau): Flere muligheder
  • Lokation: Nuuk
  • Økonomi: Uddannelsesstøtte
  • Undervisningssprog: Dansk, engelsk og grønlandsk

Er du interesseret i kultur og samfundshistorie, og kunne du godt tænke dig at arbejde med formidling inden for feks. museumsverden, arkæologi eller kulturområdet?

“Uddannelsen Kultur- & Samfundshistorie giver en bred og mangesidig forståelse for kultur- og samfundsforhold i et historisk perspektiv - med fokus på den arktiske verden, men altid med baggrund i internationale problemstillinger og forskning” -Pelle Tejsner, afdelingsleder

Du lærer om hele det historiske forløb fra de første mennesker her på jorden for mere end 200.000 år siden til i dag med hovedvægt på tiden efter 1500.
Uddannelsen består af en bachelor-del (3 år) og en kandidat-del (2 år).

Studiet omfatter historie og antropologi. Desuden indgår samfundsfaglige og arkæologiske elementer.
Man kommer hele jorden rundt både i historie- og antropologidelen, men efterhånden som studierne skrider frem, koncentrerer de fleste discipliner sig om det grønlandske nærområde, men altid med baggrund i internationale problemstilinger og forskning.
Du kan vælge mellem to studier:

• Enten et 5-årigt studium i kultur- og samfundshistorie, hvor antropologiske og historiske elementer vejer lige tungt
• eller et studium i historie i forening med et andet gymnasierelevant fag (grønlandsk f.eks.)

Sidstnævnte tofagsstudium - som også varer 5 år - (3½ år på hovedfag, 1½ år på sidefag), er tilrettelagt med særligt henblik på undervisning inden for de gymnasiale uddannelser.

For at få adgang til at indskrive sig som kandidatstuderende ved afdelingen skal en studerende forinden have erhvervet sig en B.A.-grad ved instituttet eller en ækvivalerende uddannelsesinstitution, hvori indgår (evt. via meritoverførsel) fagene: 1. historisk metode; 2. antropologisk metode; 3. inuitkulturer I og II; 4. verdenshistorie I og II; 5. kultur- og samfundsanalyse; 6. idéhistorie og videnskabsteori; 7. Grønlands historie og fagdidaktik; 8. bachelorprojekt, afviklet ved brug af eksamensform a. (I alt 140 ECTS-points).

Særlige adgangskrav vedr. studerende ved andre institutter, som ønsker at tage dele af kandidatuddannelsen ved instituttet:

- Under forudsætning af, at der er plads i undervisningslokalet, og at de sprogligt kan følge med i den udbudte undervisning i faget/fagene, stilles der ingen yderligere adgangskrav til studerende, som er indskrevet som kandidat-/M.A.-studerende ved andre institutter, og som ønsker at tage dele af kandidatuddannelsen ved afdeling for kultur- og samfundshistorie

- I tilfælde af, at de ikke behersker det/de sprog, der undervises i på de respektive fag, og under forudsætning af, at de behersker engelsk på et niveau, der sætter dem i stand til at modtage vejledning fra afdelingens lærere, samt kommer fra fagligt beslægtede institutter, kan kandidat-/M.A.-studerende fra andre institutter, som ønsker at tage dele af kandidatuddannelsen ved afdelingen for kultur- og samfundshistorie, få behandlet en ansøgning herom af studienævnet.

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Din ansøgning om optagelse bliver behandlet af Ilisimatusarfik, og din ansøgning om studiestøtte behandles af Uddannelsesstøtteforvaltningen, men begge administreres af Ilisimatusarfik.

Du får besked om du har fået afslag eller er optaget.

Husk at bekræfte din studieplads.

Hvis ikke du har afsluttet din adgangsgivende uddannelse kan du blive optaget med den betingelse, at du opnår et bestemt resultat i din afsluttende eksamen.
Husk at indsende det endelige eksamensbevis senest den 29. juni.

Senest den 15. august modtager du nærmere oplysninger fra Ilisimatusarfik om studiestart, uddannelsesstøtte, m.m.

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter 1 september

Udbyder
Ilisimatusarfik

Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.

Praktikforhold
Du skal ikke i praktik

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 7 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Som uddannet kandidat i Kultur- & Samfundshistorie kan du komme til at arbejde med:

• Undervisning i kulturfag og historie på GUX (i forening med et relevant sidefag)
• Arkiver, museer m.m.
• Presse- og forlagsvirksomhed
• Turismesektoren og andre steder, hvor der lægges vægt på evnen til kulturel formidling
• Den offentlige forvaltning
• Undervisning og forskning ved højere læreanstalter

Uddannelsesplan
https://da.uni.gl/media/ocfbeqed/kultur-samfundshistorie-studieordning-kandidat.pdf

Du har ret til at klage over universitetets afgørelse om optagelse, hvis du mener, den er i strid med gældende regler. Klagen sendes skriftligt til studieadministrationen på: studieadm@uni.gl. Din klage skal begrundes, og være indleveret senest 4 uger efter at afgørelsen er meddelt.

Skrevet af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Ilisimatusarfik
Manutooq 1
Postboks 1061
3905 Nuussuaq
Telefon: +299 38 56 00
Mail: mail@uni.gl
Hjemmeside: www.uni.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.